Winkelwagen

Bel ons 0546-499372

Meest beantwoorde vragen

Algemeen

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om een beslissing te nemen over welke vloeren het beste bij uw interieur passen. Daarom nodigen we u graag uit om onze vloeren te komen bezichtigen in onze showroom. Hier kunt u onze vloeren in het echt zien, voelen en ervaren hoe ze eruitzien in verschillende lichtomstandigheden.

Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Als u niet in de gelegenheid bent om onze showroom te bezoeken, bieden we ook de mogelijkheid om monsters te bestellen. Op deze manier kunt u de kleur en textuur van de vloer zien en voelen, en kunt u er zeker van zijn dat u de juiste keuze maakt.

Onze monsters worden snel bij u thuis bezorgd, zodat u op uw gemak kunt beslissen welke vloeren het beste passen bij uw interieur.

Onze klantenservice staat altijd voor u klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste vloeren en om eventuele vragen te beantwoorden. Dus of u nu besluit om onze showroom te bezoeken of monsters te bestellen, we staan altijd voor u klaar om u te helpen bij het maken van de beste keuze.

Bel ons om een afspraak te maken: 0546-499372

Wanneer u ons een plattegrond van uw woning stuurt, kunnen wij samen met u meedenken over de juiste vloeroplossing. Als u ons een e-mail stuurt naar info@mijnvloeropmaat.nl, zullen we zo snel mogelijk reageren en u voorzien van deskundig advies. We helpen u graag bij het vinden van de perfecte vloer voor uw woning.

Tevens bieden wij een legservice

 

Bij ons bieden wij u de optie om te parkeren op onze privé parkeerplaats voor de winkel. Mocht deze parkeerplaats vol zijn, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Aan de overkant is er ook kosteloze parkeergelegenheid beschikbaar. U kunt dus zonder enige stress bij ons langskomen en uw auto veilig en moeiteloos parkeren.

Natuurlijk! Als u behoefte heeft aan advies, kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken op het nummer 0546-499372. Onze telefonische klantenservice is beschikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 17:30 uur. We zijn er ook om u persoonlijk te helpen in onze winkel en staan altijd klaar om u te adviseren.

 

Indien u een tekort in de levering opmerkt, neem dan onmiddellijk contact op met onze klantenservice. Wij staan voor u klaar en zullen in overleg met u zo snel mogelijk een oplossing bieden voor uw probleem. Uw tevredenheid is onze prioriteit en wij zullen er alles aan doen om uw probleem snel en efficiënt op te lossen.

 

Bestellen & bezorgen

Meestal worden bestellingen op werkdagen binnen 1 tot 2 dagen geleverd, maar soms kan het langer duren als bijvoorbeeld de vloer nog geleverd moet worden vanuit de fabrikant. Voor leveringen naar België geldt een iets langere levertijd van 1 tot 3 werkdagen.

 

De verzendkosten voor Nederland bedragen standaard €35,- en zijn gratis bij een bestelling vanaf €250,-. Voor België zijn de verzendkosten standaard €75,- en zijn ze gratis bij een bestelling vanaf € 800,00

 

Indien u uw bestelling wilt annuleren, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Bent u te laat met annuleren, dan zijn wij genoodzaakt om kosten door te berekenen.

Neem dan direct contact op met onze klantenservice. Wij zullen er dan voor zorgen dat uw probleem in overleg met u zo snel mogelijk wordt opgelost.

Indien uw bestelling beschadigd is, is dat jammer! Wij adviseren u om direct contact op te nemen met onze klantenservice. U kunt ons een e-mail sturen met foto’s van de beschadiging. Houd er rekening mee dat beschadigingen ook direct aan de chauffeur gemeld moeten worden.

 

U kunt uw bestelling afhalen via onze winkel of bij één van de vestigingen van onze leveranciers (verspreid door het land) bij u in de buurt. Na uw bestelling kijken wij welke mogelijkheid voor u het meest interessant is. Wilt u weten waar u de goederen kan afhalen? Bel dan naar 0546-499372 of stuur ons een bericht via de chat of e-mail.

Retourneren

Bent u ontevreden over het product of heeft u te veel besteld? 

Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Tenzij u de verpakkingen heeft geopend en hier eventueel afspraken over is gemaakt.

Voor het retourneren zijn wij helaas wel verplicht om kosten voor te berekenen. Deze kosten worden ons ook door onze leveranciers in rekening gebracht. Het retourneren van een bestelling gaat minder snel dan het bestellen van een nieuwe bestelling.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. 

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Wij hebben een winkel waar u de vloeren ook kunt retourneren. Soms is het retourneren bij de groothandel bij u in de buurt ook mogelijk. Wilt u een product retourneren, dan vragen wij eerst contact met ons op te nemen.

Volg de onderstaande stappen om uw bestelling te retourneren:

 • Stap 1
  Neem contact op met ons via info@mijnvloeropmaat.nl, geef uw ordernummer en reden van retourneren door.
 • Stap 2
  Volg de (mogelijke) extra instructies die u van ons krijgt om te retourneren.
 • Stap 3
  Download hier de retourformulier en stuur deze met uw retour mee.

Veel gestelde vragen over onze producten

Laminaat

Een laminaatvloer is een gelaagde vloer met een watervaste, gelijmde HDF-plaat als kern. Alle Quick-Step laminaatvloeren bestaan uit vier verschillende lagen:

1. Een transparante, slijtvaste bovenlaag

De toplaag van de maakt een vloer bestand tegen vlekken, slijtage, schokken, krassen, schroeiplekken en huishoudchemicaliën. Ze bestaan uit verscheidene lagen melamine die onder hoge druk en hoge temperatuur op de kernplaat van HDF geperst zijn. De toplaag is afgewerkt met een hout- of tegeltextuur/structuur die ‘registered-embossed’ wordt genoemd. Daardoor is de oppervlaktestructuur perfect in harmonie met het dessin.

2. Een decorlaag

Dit is de laag die de feitelijke aanblik van uw vloer bepaalt. De decorlaag is een foto met zeer hoge resolutie van echt hout of echte tegels, die met geavanceerde druktechnieken wordt gereproduceerd en wordt afgewerkt met melaminehars. De combinatie van een perfect dessin en de oppervlaktestructuur zorgt ervoor dat de hout- of tegelimitatie buitengewoon echt en natuurlijk lijkt.

3. Een watervast gelijmde kernplaat van HDF

De kernplaat van HDF is het hart van een Quick-Step laminaatvloer. HDF betekent ‘High Density Fibre Board’, vezelplaat met hoge dichtheid. De plaat is gemaakt van geraffineerde houtvezels en melaminehars van hoge kwaliteit. Het is samengestelde houtvezelplaat die alle delen van de boom gebruikt. De plaat heeft een zeer homogene samenstelling en technische kenmerken. Ze is uiterst duurzaam, stabiel en zeer vochtbestendig.

4. Een tegenlaag

Deze vochtbestendige rug garandeert een perfect evenwichtige plaat die niet zal kromtrekken of doorzakken wanneer ze correct wordt geplaatst en onderhouden.

Ja, dat is meestal wel mogelijk. Sommige merken zijn zelfs vocht en waterbestendig. Zo zijn Quick-Step laminaatvloeren hebben een krasbestendige en slijtvaste ‘Scratch Guard’ toplaag, zodat ze ook voor uw keuken de ideale keuze zijn.

 

Dankzij de uitstekend tegen vocht opgewassen kernplaat van HDF is een ongelukje, bijvoorbeeld een glas water dat op de vloer valt, geen probleem. Toch is het aanbevolen dat u vocht zo snel als redelijk mogelijk is van de vloer verwijdert.

 

Een Quick-Step laminaatvloer in de keuken zal ook vaker en intensiever moeten worden gereinigd. U  hoeft de vloer niet te schrobben- dat mag u zelfs nooit doen. De verzegelde oppervlaktestructuur voorkomt dat vuil en stof zich vastzetten op de vloer. Droog reinigen met een Quick-Step microvezeldoek is meestal genoeg.

 

Vloeren met afgeschuinde kanten moet men wel eerst stofzuigen. U kunt de vloer af en toe schoonmaken met een vochtige Quick-Step microvezeldoek en water met het Quick-Step Schoonmaakproduct.

Ja, dat kunt u wel doen.  Zorg dat u eerst een geschikte Quick-Step ondervloer (met ingebouwd vochtscherm) plaatst en voldoende uitzettingsvoegen aanbrengt, zodat de geplaatste vloer vrij onder de plinten kan bewegen. Voorkom bovendien dat water of ander vocht op de vloer blijft staan. Leg buiten geschikte deurmatten om vuil tegen te houden. De blootstelling aan zonlicht zal de kleur niet doen verbleken.

Ja, dat kunt u wel doen. Maar u moet een aantal zaken in overweging nemen.

Kachels zijn vaak zwaar. De poten van een kachel moeten dus groot genoeg zijn om de puntbelasting op uw  laminaatvloer tot een minimum te beperken. Zorg dat het contactoppervlak voor iedere poot op z’n minst 25 cm² (5×5 cm) bedraagt*. Is dit niet het geval? Dan raden we u aan een stevige (metalen of glazen) onderzetplaat te installeren om zo het gewicht van de kachel beter te verdelen.

Soms wordt de omgeving onder en rondom een kachel te warm. Met onnodige spanning op de vloerpanelen als gevolg. Vaak biedt een metalen of glazen onderzetplaat de oplossing. Deze plaat verdeelt zowel het gewicht als de warmteafstraling van de kachel en beschermt u uw vloer zo tegen alle schade.

Wanneer u een kachel opent, kunnen wel eens vonkjes de kamer binnenspringen en kleine brandvlekken op uw vloer achterlaten. Maar wie zich brandt, moet niet altijd op de blaren zitten: een beschermende onderlegplaat vermijdt verschroeide vlekjes en zorgt dat uw laminaatvloer brandschoon blijft.

Laminaat met vloerverwarming: te onthouden

Bij het combineren van een laminaatvloer met vloerverwarming moet u erop letten dat de totale warmteweerstand niet meer dan 0,15 m² K/W bedraagt. Hoe hoger de warmteweerstand, hoe langer het duurt om uw vloer op te warmen en hoe minder efficiënt uw vloerverwarming zal zijn. De warmteweerstand van Quick-Step-laminaat in combinatie met een van onze ondervloeren is terug te vinden in de specifieke richtlijnen voor vloerverwarming.

Het is ook belangrijk om een isolerende laag onder de vloerverwarming aan te brengen, die beter isoleert dan het laminaat. Zo wordt de warmte van de isolatielaag gereflecteerd en door de vloer geleid.

Laminaat en vloerkoeling

Vloerkoeling is op hetzelfde principe gebaseerd als vloerverwarming, maar gebruikt koud water in plaats van warm water. Daarom’ is het belangrijk om over een geavanceerd bedienings- en beveiligingssysteem te beschikken om interne condensatie bij het gebruik van vloerkoeling te voorkomen. Dit voorkomt waterschade aan uw vloer.

Voor vloerkoeling wordt een warmteweerstand van minder dan of gelijk aan 0,09 m² K/W aanbevolen. Dit betekent dat in sommige gevallen een minimaal capaciteitsverlies onvermijdelijk is.

Voorbereiding laminaat

Bij aanschaf van uw nieuwe vloer is het wel goed om te weten dat u altijd snijverlies/zaagverlies moet berekenen.

Voor rechte planken adviseren wij een zaagverlies van 5%. Voor visgraat 10%

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer u een nieuwe laminaatvloer wilt leggen, dan heeft u ook een nieuwe ondervloer nodig. Het kiezen van de juiste ondervloer is heel belangrijk. Hier geven wij graag nog een korte uitleg over:

 

Bij aanschaf van een ondervloer is het van belang om rekening te houden met de volgende punten:

 

Wanneer u bijvoorbeeld vloerverwarming heeft en u in een appartement woont, dan kunt u kiezen voor de Heatfoil.

Heeft u vloerverwarming maar woont u bijvoorbeeld in een eengezinswoning, dan is de polyurethaan uw grootste vriend!

Zijn er veel oneffenheden en wilt u deze oneffenheden verminderen, dan kunt u kiezen voor de 10mm dikke ondervloerplaat of de Quickstep Thermolevel.

Heeft u laminaat nodig voor in een ruimte waar u vrij weinig komt, waar geen vloerverwarming is en u geen rekening hoeft te houden met uw onderburen of oneffenheden, dan is de Quickstep Basic plus of de alufoam budget technisch lekker voordelig!.

Laminaatvloeren worden gemakkelijk geplaatst maar u heeft meer nodig dan alleen uw handen. Dankzij het eenvoudige kliksysteem van de merken die wij verkopen heeft u  echter geen volle gereedschapskoffer nodig. Dit is een kort overzicht van alles wat u nodig heeft bij de installatie van uw gloednieuwe laminaatvloer. 

 1. Een lintmeter om je kamer te meten en de lengte van de laminaatplanken te bepalen. 
 2. Een potlood om notities te nemen en zaaglijnen te tekenen. 
 3. Een hamer, een trekijzer en een stootblok om de vloer stevig vast te klikken.  
 4. Een decoupeerzaag is onontbeerlijk als je je planken op lengte wilt zagen of als je rond vormen moet zagen. 
 5. Handschoenen om je handen te beschermen. 
 6. Afstandsblokjes zijn handig om een bepaalde afstand aan te houden tussen de muren en je laminaatvloerplanken. 
 7. Met een zwaaihaak kun je de hoeken in je kamer meten zodat je de planken in de juiste hoek kunt snijden.

De maximale vloerlengte die u zonder een uitzettingsvoeg kunt plaatsen, hangt vooral af van drie factoren:

 • de vorm van de kamer waar u  de vloer zult plaatsen 
 • het klimaat in de kamer
 • de kwaliteit van uw vloer

Als de kamer min of meer vierkant is en het klimaat in de kamer niet te sterk schommelt tussen de weekdagen en het weekend, of in de loop van de dag, kunt een lengte tot 11 strekkende meter leggen zonder extra uitzettingsvoegen in de vloer. De uitzettingsvoeg aan de wand moet in functie zijn van de totale lengte. Voor lengten van 11 meter moet u een uitzettingsvoeg van 11 tot 18 mm voorzien.

Vloeren van beton of chape hebben voldoende tijd nodig om te drogen voor u er een laminaatvloer op kunt plaatsen. Als vuistregel moet u een week wachten per cm chape (dikte), tot 4 cm. Wacht dubbel zo lang voor elke bijkomende cm (dikte) tot 6 m en wacht 4 weken extra voor elke bijkomende cm voorbij 6 cm.

Betonvocht stijgt van de bodem naar de oppervlakte. Dit heeft tijd nodig. Bij nieuwe betonvloeren moet u altijd plasticfolie op het beton leggen voor u de Quick-Step laminaatpanelen plaatst. 

Dikte van de chapeAanbevolen droogtijd
<4 cm1 week per cm
5 cm6 weken
6 cm8 weken
> 6 cm+ 4 weken per bijkomende cm

 

Een voorbeeld: voor een 6 cm dikke betonvloer moet u ten minste (4 x 1 weken) + (2 x 2 weken) = 8 weken droogtijd rekenen. Voor betonvloeren van meer dan 6 cm rekent u 4 weken droogtijd per bijkomende cm.

Tip: zorg altijd dat het gebouw voldoende verlucht is en wordt geventileerd.

 

PVC vloeren

De hedendaagse pvc-vloeren hebben veel praktische voordelen, zoals watervastheid, stil stapgeluid en een aangenaam, warm gevoel. En door hun geringe dikte zijn ze een uitstekende keuze voor renovaties.

U kunt kiezen uit twee soorten: flexibele pvc en de klik pvc. Elk type heeft zijn eigen unieke samenstelling en eigenschappen.

Een pvc vloer heeft een extra dikke slijtlaag. Deze bescherming laag beschermt uw vloer tegen vuil, krassen en vlekken. Daarbij maakt het de vloer extra onderhoudsvriendelijk. Van belang is dat wanneer deze bovenlaag matter is, de vloer een natuurlijke uitstraling krijgt.

Pvc vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende dessins. Zo kunt u kiezen uit rechte traditionele planken, betonlook, visgraat, marmerlook en nog veel meer!

Ja zeker! Deze vloeren zijn vocht en waterbestendig! 

Bij een lijm pvc (ook wel dryback pvc genoemd) moet u de vloer wel egaliseren. Het egaliseren van de vloer gebeurt meestal middels egaline. Voor cementdekvloeren/chape gaat onze voorkeur uit naar egaline. Ook als er bijvoorbeeld een tegelvloer is verlijmd kunt u de vloer egaliseren met egaline. 

Het egaliseren van de vloer kan ook met oplossingen zoals Fermacell vloerplaten of Jumpax ondervloeren. Deze methode van egaliseren wordt ook wel droge egalisatie genoemd. Voor huizen met een houten basisvloer of voor appartementen waar een 10dB ondervloer onder gelegd moet worden kan meestal alleen ”droog” geëgaliseerd worden.

Wilt u niet egaliseren? Dan is de klik pvc wel wat voor u! Vloeren van Vivafloors, Coretec en Ambiant hebben al een geïntegreerde ondervloer, waardoor een ondervloer meestal niet nodig is. Let op: de basisvloer dient alsnog wel vlak te zijn. Maar zo hoeft u bij een nieuwbouw woning niet de vloer nog eerst te egaliseren.

 

Hier kunnen we heel kort in zijn: PVC. En het liefst een verlijmde pvc vloer. Dit omdat de weerstand van een pvc vloer met een dikte van 2.0 mm veel lager is dan een laminaatvloer die per se met een ondervloer gelegd moet worden. Een tussenoplossing is een klik pvc met een geïntegreerde ondervloer. 

Voorbereiding pvc

Bij aanschaf van uw nieuwe vloer is het wel goed om te weten dat u altijd snijverlies/zaagverlies moet berekenen.

Voor rechte planken adviseren wij een zaagverlies van 5%. Voor visgraat 10%

Vloeren van beton of chape hebben voldoende tijd nodig om te drogen voor u er een pvc op kunt plaatsen. Als vuistregel moet u een week wachten per cm chape (dikte), tot 4 cm. Wacht dubbel zo lang voor elke bijkomende cm (dikte) tot 6 m en wacht 4 weken extra voor elke bijkomende cm voorbij 6 cm.

Betonvocht stijgt van de bodem naar de oppervlakte. Dit heeft tijd nodig.

 

Dikte van de chapeAanbevolen droogtijd
<4 cm1 week per cm
5 cm6 weken
6 cm8 weken
> 6 cm+ 4 weken per bijkomende cm

Een voorbeeld: voor een 6 cm dikke betonvloer moet u ten minste (4 x 1 weken) + (2 x 2 weken) = 8 weken droogtijd rekenen. Voor betonvloeren van meer dan 6 cm rekent u 4 weken droogtijd per bijkomende cm.

Tip: zorg altijd dat het gebouw voldoende verlucht is en wordt geventileerd.

In dekvloeren waarin vloerverwarming is opgenomen, kan scheurvorming ontstaan door thermische lengteveranderingen. Om dat risico zoveel mogelijk te beperken, is het noodzakelijk de vloerverwarming langzaam en met regelmaat op temperatuur te brengen. Het is raadzaam daarvoor onderstaand opstook- en afkoelprotocol te hanteren.


Een opstook- en afkoelprotocol voor vloerverwarming gaat uit van de watertemperatuur van de verwarmingsinstallatie en niet van een eventuele thermostaattemperatuur in de betreffende ruimte. Het is verstandig om het proces voort te zetten tot het water een temperatuur heeft bereikt van ten hoogste 40 “C. Algemeen geldt dat het water niet warmer dan maximaal 40 °C mag worden. Installatiebedrijven geven nogal eens 55 C als maximum temperatuur aan. Dit levert echter een aanzienlijk verhoogd risico op scheuren en op onthechting op. Als het niet perse noodzakelijk is om 55 “C aan te houden, dan verdient het aanbeveling het opstookprotocol op 40 “C af te stemmen. Ga zeker niet hoger dan 55 °C. De schadekans stijgt namelijk enorm! Ook is het van belang dat de dekvloer ongeveer op eindsterkte is. Dit maakt dat cementgebonden dekvloeren bij voorkeur niet binnen 28 dagen worden opgewarmd. Voor calciumsulfaat gebonden dekvloeren kan dit desnoods, afhankelijk van de mortelkwaliteit, wel iets eerder gebeuren. Calciumsulfaat heeft namelijk een hogere interne buigtreksterkte.

 

Het opstook- en afkoelprotocol toepassen (Uitgaande van 15 “C omgevingstemperatuur)

 • Start met een watertemperatuur die 5 “C hoger is dan de omgevingstemperatuur van de betreffende ruimte. De watertemperatuur moet worden afgelezen op de verwarmingsinstallatie.
 • Verhoog de watertemperatuur iedere 24 uur (of langer) met 5 “C, net zolang tot de praktisch maximale watertemperatuur van 40 C is bereikt (zie opmerkingen hiervoor).
 • Houd de maximum watertemperatuur minimaal 24 uur stabiel op 40 C.
 • Verlaag daarna de watertemperatuur iedere 24 uur met 5 C, net zolang tot de starttemperatuur weer is bereikt. Steeds vaker komt het voor dat een vloerverwarmingssysteem ook kan koelen. Bij een dergelijk systeem is het belangrijk (zeker ‘s zomers bij hoge temperaturen) dat de afkoelcyclus wordt doorgezet totdat de minimale temperatuur op de verwarmings- en koelunit 15 C bedraagt. 
 • Wanneer er voldoende tijd beschikbare is, herhaal deze cyclus dan meerdere malen.
 • Het is verstandig om dit opstook/afkoelprotocol aan de eindgebruiker/consument te verstrekken ten behoeve van normaal gebruik na de oplevering. Het opstook- en afkoel protocol moet namelijk ook na langdurige stilstand van de vloerverwarming worden gevolgd.

Gratis verzending!

Op bestellingen in Nederland (v.a. 250) en België (500)

Vloerkundig!

De specialist in vloeren, sinds 1998

Beste prijsgarantie!

Elders goedkoper? Geef dit aan!

100% tevreden klanten

Klantbeoordeling: 9,8!

De waardering van mijnvloeropmaat.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 154 reviews.